Πρέπει να φοβόμαστε τον Κρόνο;

Τα τελευταία δυο χρόνια όσοι ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου, πανικόβλητοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον φοβερό Κρόνο πάνω από τον Ήλιο τους και προετοιμάζονται οι Ζυγοί για το ίδιο μαρτύριο (;)..

Οι ...ειδήμονες λένε ότι φέρνει βάσανα, ταλαιπωρίες, στεναχώριες, αναποδιές, αλλά έχουν και τη λύση: Κάνε υπομονή, θα περάσει.. (!;!;)

Αναρωτιέμαι λοιπόν… Δηλαδή όταν περάσει ο Κρόνος στο Ζυγό, εξαφανίζεται από το ωροσκόπιο των Παρθένων; Δεν κάνει όψεις με τους άλλους πλανήτες; Δεν επηρεάζει τους οίκους από τους οποίους διέρχεται;

Θα δούμε αργότερα αναλυτικά τον Κρόνο, τον οποίο θεωρώ φίλο, καθοδηγητή και δάσκαλο. Στην εμβρυική περίοδο δομεί το σκελετό, τα νύχια και το δέρμα. Στη πορεία της ζωής μας είναι εκείνος που μας βοηθά να οργανωθούμε και να διαχειριστούμε τα δεδομένα του ωροσκοπίου μας.

Βέβαια ένας δυσλειτουργικός Κρόνος στο γενέθλιο ωροσκόπιο δρα στερητικά, καταπιεστικά και επικριτικά. Αλλά όταν ο διελαύνων Κρόνος κάνει όψεις με φώτα, πλανήτες ή διέρχεται από την ακμή των οίκων, ελέγχει πόσο συνεπείς ήμασταν στα καθήκοντά μας, αν δράσαμε μέσα στα καθορισμένα χρονικά πλαίσια και φέρνει στο φως τις επιπτώσεις από λάθη και παραλείψεις.

Γιατί είναι αρνητικό αυτό; Ποιος κρύβει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί, έχοντας την εντύπωση ότι δεν θα τα ανακαλύψουν ποτέ;

Όποιος νομίζει ότι έχει μόνο δικαιώματα και καθόλου υποχρεώσεις, φυσικό είναι να ενοχληθεί από την παρουσία και την επίδραση του Κρόνου.

Αντιδρώ όμως στην επαπειλούμενη άφιξη του Κρόνου, στην «τρομοκρατία» που καλλιεργεί φόβο και ανασφάλειες στα άτομα και τα προκαταβάλλει αρνητικά. Δεν ξέρω ή δεν θέλω να υποθέσω ποιους εξυπηρετεί αυτό και τι όφελος έχουν. Ας το θεωρήσω απλά ..παραπληροφόρηση από άγνοια..

Ο Κρόνος μας δίνει την ικανότητα να χτίσουμε αργά και σταθερά τη ζωή μας, να θέτουμε όρια και να σεβόμαστε τα όρια των άλλων, να αξιολογούμε σωστά βάσει κριτηρίων και μας βοηθά να ελέγξουμε τον παρορμητισμό και την κυκλοθυμία μας.

Γιατί λοιπόν να φοβόμαστε τον Κρόνο;

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Προσθήκη Σχολίου

Kleio Apostolou astrologos tetragono banner

Aστρολογικά γεγονότα του μήνα

Μηνιαίες προβλέψεις ζωδίων

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εβδομαδιαίες προβλέψεις

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Το blog μου

Μηνιαίες προβλέψεις ζωδίων