Άρης

Είναι ο δεύτερος σε απόσταση πλανήτης από τη Γη και τέταρτος από τον Ήλιο. Διασχίζει το ζωδιακό σε 2 χρόνια περίπου και είναι κυβερνήτης του Κριού, άρα βρίσκεται σε αδυναμία στο Ζυγό. Η έξαρσή του είναι στον Αιγόκερω και η πτώση του στον Καρκίνο.
Συμβολίζει τον αγώνα για επιβίωση, τη διεκδίκηση, τη δράση, την αντίληψη της προσωπικότητάς μας μέσα από δυναμικές προσπάθειες και κατακτήσεις.

Η θέση του σε ένα ωροσκόπιο μας δείχνει αν ένα άτομο έχει τη δύναμη να ξεπερνά εμπόδια, να επιβιώνει σε δύσκολες συνθήκες, να αξιοποιεί τη δύναμή του και να επιβάλλεται στους άλλους.

Συσχετίζεται με τη λίμπιντο, με την ψυχική υγεία, τον βαθμό ηρωισμού και δημιουργικότητας και το σύμβολό του είναι ίδιο με αυτό του σπερματοζωαρίου, κάτι που δείχνει την εκρηκτική του φύση.

Ένας καλά τοποθετημένος Άρης δίνει ανθρώπους ειλικρινείς, αυθόρμητους, παρορμητικούς, ριψοκίνδυνους, φιλόδοξους, δυναμικούς και φιλελεύθερους.

Ερωτεύονται κεραυνοβόλα, εκφράζουν τα συναισθήματά τους με πάθος αλλά εύκολα χάνουν το ενδιαφέρον τους. Δίνουν μεγάλη σημασία στο σεξ, ενώ η διάθεσή τους μεταβάλλεται διαρκώς.

Αν ο Άρης είναι σε αφιλόξενο ζώδιο ή δέχεται δύσκολες όψεις από τους άλλους πλανήτες, έχουμε ανθρώπους προκλητικούς, καβγατζήδες, καχύποπτους, θρασύδειλους,
επιπόλαιους, αναποτελεσματικούς ή νευρωτικούς.

Ανατομικά συνδέεται με το μυϊκό και το ουροποιητικό σύστημα, με το αίμα και με τους γεννητικούς αδένες, ενώ επιδρά άμεσα και στη σεξουαλική πράξη.

Μηνιαίες προβλέψεις ζωδίων

Kleio Apostolou astrologos header banner

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Προβλέψεις για το 2014

Πώς μπορεί να μας βοηθήσει μια πρόβλεψη;

Το άγνωστο μας φοβίζει, προτιμάμε μια γνωστή κατάσταση κι ας είναι δυσάρεστη, από ένα βήμα προς άγνωστη κατεύθυνση, που δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι θα μας συμβεί. Όταν αντιμετωπίζουμε ένα θέμα επαγγελματικό, οικονομικό, αισθηματικό ή ένα πρόβλημα υγείας, θέλου...

περισσότερα