Δίας

Είναι ο πέμπτος σε απόσταση πλανήτης από τον Ήλιο και ο μεγαλύτερος του ηλιακού συστήματος. Χρειάζεται σχεδόν δώδεκα χρόνια για να διασχίσει το ζωδιακό.
Είναι κυβερνήτης του Τοξότη, άρα βρίσκεται σε αδυναμία στους Διδύμους. Η έξαρσή του είναι στον Καρκίνο και η πτώση του στον Αιγόκερω.

Είναι ο πλανήτης της διδασκαλίας, της ανάπτυξης, της αισιοδοξίας, της ηθικής και της αφθονίας.

Επηρεάζει την πνευματική και σωματική ανάπτυξη και η θέση του σε ένα ωροσκόπιο μας δείχνει αν το άτομο θα εξελιχθεί, αν αναπτύξει τις θετικές του ιδιότητες ή αν θα γίνει επιπόλαιο και ανεύθυνο.

Σχετίζεται με τη μετάδοση γνώσης, με το σεβασμό στους νόμους και τη θρησκεία, με την τήρηση των κανόνων ηθικής, με την ευκολία, την άνεση, την καλοπέραση, τη χαρά και την επιτυχία.

Από μόνος του δεν είναι θετικός ή αρνητικός. Το πώς θα εκφραστεί εξαρτάται από τη θέση που βρίσκεται και από τις όψεις που δέχεται, αλλά και από το πώς θα τον διαχειριστούμε.

Ένας καλά τοποθετημένος Δίας δίνει κεφάτους, έντιμους ανθρώπους, που αξιοποιούν τις ευκαιρίες που τους δίνονται για να προοδεύσουν. Γίνονται σπουδαίοι δάσκαλοι, νομοθέτες, δικαστικοί, ιερείς, γιατροί ή πολιτικοί.

Αν είναι σε αφιλόξενο ζώδιο ή αν δέχεται δυσαρμονικές όψεις από τους άλλους πλανήτες, δίνει άτομα υπερφίαλα, επιπόλαια, ασυνεπή ή δογματικά. Η επιθυμία τους για εύκολο πλουτισμό μπορεί να τους κάνει απατεώνες, τζογαδόρους ή αρριβίστες.

Ανατομικά συνδέεται με το συκώτι, το πάγκρεας και ίσως με την υπόφυση που ρυθμίζει την παραγωγή ορμονών.

Μηνιαίες προβλέψεις ζωδίων

Kleio Apostolou astrologos header banner

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Προβλέψεις για το 2014

Πώς μπορεί να μας βοηθήσει μια πρόβλεψη;

Το άγνωστο μας φοβίζει, προτιμάμε μια γνωστή κατάσταση κι ας είναι δυσάρεστη, από ένα βήμα προς άγνωστη κατεύθυνση, που δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι θα μας συμβεί. Όταν αντιμετωπίζουμε ένα θέμα επαγγελματικό, οικονομικό, αισθηματικό ή ένα πρόβλημα υγείας, θέλου...

περισσότερα