Ερμής

Ο Ερμής είναι ο κοντινότερος στον Ήλιο πλανήτης και απέχει από αυτόν το πολύ 28 μοίρες, άρα οι όψεις που σχηματίζει με τον Ήλιο είναι σύνοδος ή εξάγωνο.
Διασχίζει το ζωδιακό κύκλο σε περίπου ένα χρόνο, είναι κυβερνήτης των Διδύμων και της Παρθένου, σε αδυναμία στον Τοξότη και στους Ιχθείς και σε έξαρση στην Παρθένο, άρα σε πτώση στους Ιχθείς. Αυτό θα το δεχόμαστε αναγκαστικά μέχρι να ανακαλύψουμε τον πραγματικό κυβερνήτη της Παρθένου.

Ο Ερμής συμβολίζει την επικοινωνία, την κίνηση, τα αντανακλαστικά, την αναπνοή, την ομιλία, τον συντονισμό του νευρικού συστήματος κι έχει ρόλο ρυθμιστή στη λειτουργία του οργανισμού.

Η φύση του είναι ερμαφρόδιτη και επηρεάζεται πάρα πολύ από τους πλανήτες με τους οποίους σχηματίζει όψεις. Πληροφοριοδότης και ταχυδρόμος σύμφωνα με τη μυθολογία, συλλέγει, επεξεργάζεται και διαδίδει πληροφορίες, χρησιμοποιώντας τη λογική και όχι το συναίσθημα.

Συμβολίζει και τα μηχανήματα με τα οποία μεταδίδονται πληροφορίες (τηλέφωνα, φαξ, υπολογιστές κλπ), ενώ σε ένα ωροσκόπιο δείχνει τα αδέλφια, τους μαθητές, τους έφηβους, τους γείτονες.

Μας δείχνει τον τρόπο με τον οποίο κινείται ένα άτομο, το πώς αντιλαμβάνεται το περιβάλλον του, πώς επικοινωνεί με τους γύρω του, τις δεξιότητές του και την ικανότητά του για μάθηση.

Συμβολίζει επίσης τα κοντινά ταξίδια, τις μετακινήσεις, την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ανατομικά συνδέεται με τα όργανα της αναπνοής, τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα.

Αν δέχεται δύσκολες όψεις από τους άλλους πλανήτες, κάνει το άτομο άστατο, διπρόσωπο, επιπόλαιο, με τάση στο κουτσομπολιό ή τις απάτες. Δείχνει επίσης προβλήματα ακοής, ομιλίας, αυτισμό, νοητική στέρηση ή τάση για ατυχήματα.

Μηνιαίες προβλέψεις ζωδίων

Kleio Apostolou astrologos header banner

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Προβλέψεις για το 2014

Πώς μπορεί να μας βοηθήσει μια πρόβλεψη;

Το άγνωστο μας φοβίζει, προτιμάμε μια γνωστή κατάσταση κι ας είναι δυσάρεστη, από ένα βήμα προς άγνωστη κατεύθυνση, που δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι θα μας συμβεί. Όταν αντιμετωπίζουμε ένα θέμα επαγγελματικό, οικονομικό, αισθηματικό ή ένα πρόβλημα υγείας, θέλου...

περισσότερα