Ήλιος

Ο Ήλιος (όπως και η Σελήνη) είναι φως, όχι πλανήτης. Είναι το κέντρο του πλανητικού μας συστήματος, αν και στην αστρολογία χρησιμοποιούμε το γεωκεντρικό σύστημα.

Η θέση του Ήλιου στο ωροσκόπιό μας είναι το ζώδιο στο οποίο ανήκουμε. Δεν καθορίζει την ψυχική μας ποιότητα , αλλά τα στοιχεία της προσωπικότητάς μας που εύκολα δείχνουμε στους άλλους. Τη συμπεριφορά, τις κινήσεις και τις εκφράσεις μας, ειδικά του προσώπου. Συμβολίζει το δεξί μάτι (εγκεφαλική όραση).

Καταλαβαίνετε λοιπόν γιατί δεν μπορούμε να χαρακτηρίσουμε και να καταλάβουμε έναν άνθρωπο μόνο από το ζώδιό του.

Ο Ήλιος είναι ο κυβερνήτης του 5ου οίκου, του Λέοντα ,άρα είναι σε αδυναμία στον Υδροχόο, σε έξαρση (η καλύτερή του θέση) στον Κριό και σε πτώση (δεν μπορεί να εκφραστεί) στο Ζυγό. Η θέση του Ήλιου στο ατομικό μας ωροσκόπιο δείχνει τον τομέα στον οποίο κυρίως θέλουμε να δημιουργήσουμε και τις προσπάθειες που θα χρειαστεί να καταβάλουμε για να πετύχουμε τους στόχους μας.

Σε ένα ωροσκόπιο συμβολίζει τον άνδρα, τα ανώτερα στελέχη σε επιχειρήσεις και πολιτική, τον δάσκαλο, τον πατέρα, τον σύζυγο και σε ένα γυναικείο ωροσκόπιο την αρσενική πλευρά του ατόμου, αλλά και το πρότυπο του συντρόφου που επιθυμεί.

Αν έχει καλή θέση και θετικές όψεις με τους πλανήτες και τη Σελήνη, δίνει γενναιοδωρία, αποφασιστικότητα, δημιουργικότητα, αντοχή, αισιοδοξία, ηγετικές ικανότητες, πάθος, εξυπνάδα και επιβλητικότητα.

Αν ο Ήλιος δέχεται δύσκολες όψεις, το άτομο μπορεί να εκφράσει αλαζονεία, ματαιοδοξία, κακό εγωισμό, φιλαυτία, έπαρση και διάφορα κόμπλεξ.

Διαβάστε πώς εκφράζεται ο Ήλιος σε κάθε ζώδιο και τι σημαίνει η παρουσία του σε κάθε οίκο του αστρολογικού χάρτη.

Μηνιαίες προβλέψεις ζωδίων

Kleio Apostolou astrologos header banner

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Προβλέψεις για το 2014

Πώς μπορεί να μας βοηθήσει μια πρόβλεψη;

Το άγνωστο μας φοβίζει, προτιμάμε μια γνωστή κατάσταση κι ας είναι δυσάρεστη, από ένα βήμα προς άγνωστη κατεύθυνση, που δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι θα μας συμβεί. Όταν αντιμετωπίζουμε ένα θέμα επαγγελματικό, οικονομικό, αισθηματικό ή ένα πρόβλημα υγείας, θέλου...

περισσότερα