Κρόνος

Ο Κρόνος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος (μετά τον Δία) και έκτος σε απόσταση από τον Ήλιο.
Διασχίζει το ζωδιακό σε 29,5 χρόνια, είναι κυβερνήτης του Αιγόκερω και είναι σε αδυναμία στον Καρκίνο. Η έξαρσή του είναι στο Ζυγό και βρίσκεται σε πτώση στον Κριό.

Είναι ο πλανήτης της πειθαρχίας, της οργάνωσης, της συγκρότησης και της ωριμότητας. Δεν περιέχει τίποτα περιττό, ασαφές, επιπόλαιο ή παροδικό.

Αντιπροσωπεύει τις κοινωνικές δομές, το κατεστημένο και όταν δεν λειτουργεί σωστά κάνει τα άτομα ευθυνόφοβα και ανελεύθερα.

Ένας καλά τοποθετημένος Κρόνος μας βοηθά να διαχειριστούμε σωστά όλο το ωροσκόπιο. Είναι ο αυστηρός καθηγητής που μας παραδίδει μαθήματα με τόσο σαφή και ξεκάθαρο τρόπο, που δεν μπορούμε να τα ξεχάσουμε.

Σχετίζεται με τη φιλοδοξία, την υπομονή, τη λιτότητα, την αυστηρή κρίση, τη σύνεση, την πειθαρχία, την οικονομία, την αυτοσυγκράτηση και την Τρίτη ηλικία.

Είναι ο χρόνος που μας πιέζει να κινηθούμε, να πάρουμε μια απόφαση, που μας υπενθυμίζει το καθήκον, είναι εκείνος που μας αποκαλύπτει οτιδήποτε είναι ελλιπές, ανεπαρκές ή ακατάλληλο.

Αν δέχεται δυσαρμονικές όψεις από τους άλλους πλανήτες ή βρίσκεται σε αφιλόξενο ζώδιο μας κάνει απαισιόδοξους, συμφεροντολόγους, μίζερους, κομπλεξικούς και μια ζωή γεμάτη στερήσεις, βάσανα και μεμψιμοιρία.

Ανατομικά συνδέεται με τα οστά, τα νύχια, το δέρμα και τη χολή.

Πρέπει να φοβόμαστε τον Κρόνο;

Τα τελευταία δυο χρόνια όσοι ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου, πανικόβλητοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τον φοβερό Κρόνο πάνω από τον Ήλιο τους και προετοιμάζονται οι Ζυγοί για το ίδιο μαρτύριο (;)..

Οι …ειδήμονες λένε ότι φέρνει βάσανα, ταλαιπωρίες, στεναχώριες, αναποδιές, αλλά έχουν και τη λύση: Κάνε υπομονή, θα περάσει.. (!;!;)

Αναρωτιέμαι λοιπόν… Δηλαδή όταν περάσει ο Κρόνος στο Ζυγό, εξαφανίζεται από το ωροσκόπιο των Παρθένων; Δεν κάνει όψεις με τους άλλους πλανήτες; Δεν επηρεάζει τους οίκους από τους οποίους διέρχεται;

Θα δούμε αργότερα αναλυτικά τον Κρόνο, τον οποίο θεωρώ φίλο, καθοδηγητή και δάσκαλο. Στην εμβρυική περίοδο δομεί το σκελετό, τα νύχια και το δέρμα. Στη πορεία της ζωής μας είναι εκείνος που μας βοηθά να οργανωθούμε και να διαχειριστούμε τα δεδομένα του ωροσκοπίου μας.

Βέβαια ένας δυσλειτουργικός Κρόνος στο γενέθλιο ωροσκόπιο δρα στερητικά, καταπιεστικά και επικριτικά. Αλλά όταν ο διελαύνων Κρόνος κάνει όψεις με φώτα, πλανήτες ή διέρχεται από την ακμή των οίκων, ελέγχει πόσο συνεπείς ήμασταν στα καθήκοντά μας, αν δράσαμε μέσα στα καθορισμένα χρονικά πλαίσια και φέρνει στο φως τις επιπτώσεις από λάθη και παραλείψεις.

Γιατί είναι αρνητικό αυτό; Ποιος κρύβει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί, έχοντας την εντύπωση ότι δεν θα τα ανακαλύψουν ποτέ;

Όποιος νομίζει ότι έχει μόνο δικαιώματα και καθόλου υποχρεώσεις, φυσικό είναι να ενοχληθεί από την παρουσία και την επίδραση του Κρόνου.

Αντιδρώ όμως στην επαπειλούμενη άφιξη του Κρόνου, στην «τρομοκρατία» που καλλιεργεί φόβο και ανασφάλειες στα άτομα και τα προκαταβάλλει αρνητικά. Δεν ξέρω ή δεν θέλω να υποθέσω ποιους εξυπηρετεί αυτό και τι όφελος έχουν. Ας το θεωρήσω απλά ..παραπληροφόρηση από άγνοια..

Ο Κρόνος μας δίνει την ικανότητα να χτίσουμε αργά και σταθερά τη ζωή μας, να θέτουμε όρια και να σεβόμαστε τα όρια των άλλων, να αξιολογούμε σωστά βάσει κριτηρίων και μας βοηθά να ελέγξουμε τον παρορμητισμό και την κυκλοθυμία μας.

Γιατί λοιπόν να φοβόμαστε τον Κρόνο;

Μηνιαίες προβλέψεις ζωδίων

Kleio Apostolou astrologos header banner

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Προβλέψεις για το 2014

Πώς μπορεί να μας βοηθήσει μια πρόβλεψη;

Το άγνωστο μας φοβίζει, προτιμάμε μια γνωστή κατάσταση κι ας είναι δυσάρεστη, από ένα βήμα προς άγνωστη κατεύθυνση, που δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι θα μας συμβεί. Όταν αντιμετωπίζουμε ένα θέμα επαγγελματικό, οικονομικό, αισθηματικό ή ένα πρόβλημα υγείας, θέλου...

περισσότερα