Ουρανός

Ο Ουρανός ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα, το 1781, από τον Χέρσε. Είναι ο έβδομος σε απόσταση πλανήτης από τον Ήλιο και διασχίζει το ζωδιακό σε 84 περίπου χρόνια. Είναι κυβερνήτης του Υδροχόου και στον Λέοντα βρίσκεται σε αδυναμία. Η έξαρσή του είναι στον Σκορπιό και η πτώση του στον Ταύρο.
Ο πλανήτης συμβολίζει την ελευθερία, την ανεξαρτησία, την αφύπνιση, την αλήθεια, την εκκεντρικότητα, τον αλτρουισμό, την επανάσταση και τις κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.
Ο Ουρανός δεν ανέχεται την αδράνεια, τις υπεκφυγές, τους συμβιβασμούς, τις εξαρτήσεις, τα δεσμά, τους τύπους, την εσωστρέφεια και τη ρουτίνα. Φέρνει ξαφνικά γεγονότα, όχι όμως γιατί απλά του αρέσουν οι ανατροπές. Δρα σαν «ξυπνητήρι», για να μας αναγκάσει να ενεργοποιηθούμε και να αλλάξουμε όσα δυσλειτουργούν, να διορθώσουμε λάθη του παρελθόντος που κάναμε σε ατομικό ή συλλογικό επίπεδο. Μας αποκαλύπτει πράγματα ευχάριστα ή δυσάρεστα, που ηθελημένα ή μη αγνοούσαμε και απαιτεί να προχωρήσουμε μπροστά είτε σαν άτομα ή σαν ομάδες.
Όσοι έχουν τονισμένο Ουρανό στο ωροσκόπιό τους είναι ιδιαίτερα γοητευτικοί, απρόβλεπτοι, ειλικρινείς, εφευρετικοί, εύστροφοι, δεν διαπραγματεύονται την ελευθερία τους και θέλουν να αναλύουν και να εξηγούν τα πάντα. Ασχολούνται με την ψυχολογία, την πολιτική, τις κοινωνικές επιστήμες, την αστρολογία, τα ηλεκτρονικά, την αεροναυτική, την έρευνα και την τεχνολογία.
Ο καλά τοποθετημένος και λειτουργικός Ουρανός αμφισβητεί και επανεξετάζει κάθε τι παλιό, δεν διστάζει να συγκρουστεί με το κοινωνικό κατεστημένο, καταργεί όσα εμποδίζουν την εξέλιξη, υποστηρίζει τις προσωπικές επιλογές και οργανώνει την πορεία προς την πρόοδο, την αλήθεια και την ανάπτυξη.
Αν ο Ουρανός δεν είναι καλά τοποθετημένος σε οίκο και ζώδιο ή δέχεται δύσκολες όψεις από άλλους πλανήτες, αντιδρά επιθετικά και αψυχολόγητα, έχει νευρικά ξεσπάσματα, γίνεται αυτοκαταστροφικός, παράλογος, εκκεντρικός, φασίστας ή διαστροφικός σε ακραίες συνθήκες, κοντράρει ή γκρεμίζει χωρίς να δημιουργεί, είναι ψυχρός ή άτεγκτος. Η θέση του Ουρανού στους οίκους αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία για την προσωπικότητα του ατόμου, ενώ η θέση στα ζώδια δίνει τα χαρακτηριστικά της γενιάς.
Ανατομικά συνδέεται με το κυκλοφορικό, την επίφυση, τις γάμπες και τους αστραγάλους.

Μηνιαίες προβλέψεις ζωδίων

Kleio Apostolou astrologos header banner

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Προβλέψεις για το 2014

Πώς μπορεί να μας βοηθήσει μια πρόβλεψη;

Το άγνωστο μας φοβίζει, προτιμάμε μια γνωστή κατάσταση κι ας είναι δυσάρεστη, από ένα βήμα προς άγνωστη κατεύθυνση, που δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι θα μας συμβεί. Όταν αντιμετωπίζουμε ένα θέμα επαγγελματικό, οικονομικό, αισθηματικό ή ένα πρόβλημα υγείας, θέλου...

περισσότερα