Πλούτωνας

Ο Πλούτωνας, όπως αποφάσισε το 2006 η Διεθνής Αστρονομική Ένωση, είναι νάνος πλανήτης. Ο Πέρσιβαλ Λόουελ το 1905 πρόβλεψε την ύπαρξή του επειδή επηρέαζε την τροχιά του Ουρανού και του Ποσειδώνα και το 1930 εντοπίστηκε από τον Κλάιντ Τόμπο.
Διασχίζει το ζωδιακό σε 248 χρόνια περίπου, έχει τη μεγαλύτερη απόσταση από τον Ήλιο, είναι πολύ μικρός και φαίνεται μόνο με τηλεσκόπιο. Είναι κυβερνήτης του Σκορπιού, η αδυναμία του είναι στον Ταύρο, η έξαρσή του είναι στον Καρκίνο και η πτώση του στον Αιγόκερω.
Ο Πλούτωνας αντιπροσωπεύει τη μεταμόρφωση, την αναγέννηση, τη διαιώνιση του είδους, το υποσυνείδητο, την επιβίωση, την ανώτερη γνώση, την ωμή αλήθεια, τη θέληση, το σκοτάδι, την αυτογνωσία, τις ηγετικές ικανότητες, τη σεξουαλική πράξη και τις μάζες.
Έχει έντονη και δυσβάσταχτη –πολλές φορές- ενέργεια, η επιρροή του είναι κυρίως εσωτερική, δεν επηρεάζει τα γεγονότα της καθημερινότητας, αλλά φέρνει στο φως μυστικά που ο καθένας προσπαθεί να κρύψει βαθειά στην ψυχή του.
Δείχνει τον τρόπο εναρμόνισης με τη συμπαντική ενέργεια, πολλές φορές ταυτίζεται με τη μοίρα, συμβολίζει την κόλαση και τον παράδεισο και φέρνει τα πάνω κάτω, για να μπορέσει ο καθένας να απελευθερωθεί από τα δεσμά του παρελθόντος και να κάνει νέα αρχή.
Ένας καλά τοποθετημένος Πλούτωνας σε ζώδιο και οίκο και με θετικές όψεις με τους άλλους πλανήτες, τα φώτα και τον ωροσκόπο, δίνει δυναμισμό, γοητεία, ικανότητα για ανάρρωση και ανάκαμψη, αυτοέλεγχο, επιμονή και ικανότητα να κατευθύνουν και να επηρεάζουν τις μάζες.
Ο θετικά τονισμένος Πλούτωνας μπορεί να φέρει πλούτο, δόξα, διασημότητα, εξουσία και δίνει στα άτομα τη δύναμη να ξεπεράσουν μια σωματική ή ψυχική ταλαιπωρία, να συνέλθουν και να γίνουν δημιουργικά, αλλά και την ικανότητα να επιβιώνουν και να εξελίσσονται σε αντίξοες συνθήκες. Τα πάθη, οι πειρασμοί και οι έντονες επιθυμίες είναι επίσης στοιχεία του πλανήτη.
Αν ο Πλούτωνας είναι σε κακή θέση ή δέχεται δύσκολες όψεις, είναι ενοχικός, βίαιος, δόλιος, αυτοκαταστροφικός, παρεκτρέπεται εύκολα και κρύβει υποσυνείδητα πολύ πόνο ή θυμό.
Τα άτομα με δυσλειτουργικό Πλούτωνα συμπεριφέρονται περίπλοκα ή δυσνόητα, είναι μυστικοπαθή, η ζωή τους σημαδεύεται από πολλές ατυχίες και απώλειες, συμμετέχουν σε παράνομες ενέργειες, σε σκοτεινές υποθέσεις ή παίρνουν μέρος σε μυστικιστικές ομάδες, έχουν εμμονές, απωθημένα, μεγαλομανία και παρουσιάζουν ψυχικές διαταραχές ή σεξουαλικές παρεκκλίσεις.
Ανατομικά ο Πλούτωνας συνδέεται με τα κύτταρα, το DNA και τα γεννητικά όργανα.
Χρειάζονται πολλές δεκαετίες παρατήρησης ακόμα για να έχουμε καλή εικόνα της επιρροής και της δράσης του. Το γεγονός πως ανακαλύφθηκε σχετικά πρόσφατα, σε συνδυασμό με την αινιγματική και μυστικοπαθή φύση του, δυσκολεύει τη μελέτη του νάνου πλανήτη και την εξαγωγή συμπερασμάτων.
Το πέρασμα του Πλούτωνα από τα ζώδια δίνει τα χαρακτηριστικά της γενιάς και η θέση του στους οίκους του ωροσκοπίου δίνει στοιχεία της προσωπικότητας και της συμπεριφοράς του ατόμου.

Μηνιαίες προβλέψεις ζωδίων

Kleio Apostolou astrologos header banner

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Προβλέψεις για το 2014

Πώς μπορεί να μας βοηθήσει μια πρόβλεψη;

Το άγνωστο μας φοβίζει, προτιμάμε μια γνωστή κατάσταση κι ας είναι δυσάρεστη, από ένα βήμα προς άγνωστη κατεύθυνση, που δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι θα μας συμβεί. Όταν αντιμετωπίζουμε ένα θέμα επαγγελματικό, οικονομικό, αισθηματικό ή ένα πρόβλημα υγείας, θέλου...

περισσότερα