Ποσειδώνας

Ο Ποσειδώνας ανακαλύφθηκε το 1846 από τον Γιόχαν Γκότφριντ Γκάλε και είναι ο όγδοος σε απόσταση από τον ήλιο πλανήτης. Διασχίζει τον ζωδιακό σε 164 χρόνια περίπου. Είναι κυβερνήτης των Ιχθύων και βρίσκεται σε αδυναμία στην Παρθένο. Η έξαρσή του είναι στον Λέοντα και η πτώση του στον Υδροχόο.
Ο Ποσειδώνας αντιπροσωπεύει τα όνειρα, τα συναισθήματα, την έμπνευση, τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και κάθε τι που δεν περιλαμβάνεται στην απτή πραγματικότητα και δεν εξηγείται με τη λογική.
Είναι ο πλανήτης του ασυνείδητου, του ρομαντισμού, του ιδεαλισμού, της διαίσθησης, της αγάπης, του μυστηρίου, της αυτοθυσίας, αλλά και των παραισθήσεων, της παράνοιας, των ψεμάτων, του παρασκηνίου και της απάτης.
Ο Ποσειδώνας δεν μπορεί να σχετιστεί με την ύλη, τα πρακτικά θέματα, τη δύναμη ή τη σταθερότητα, αφού συμβολίζει κάθε τι μπερδεμένο, κρυφό, αόρατο ή συγκεχυμένο και καθένας τον αισθάνεται και τον ερμηνεύει ανάλογα με τις εμπειρίες, την ψυχική και πνευματική του υπόσταση και τους προσωπικούς του κώδικες.
Αν ο πλανήτης είναι πολύ τονισμένος σε ένα ωροσκόπιο, τα άτομα δυσκολεύονται να ενταχθούν στο παραδοσιακό μοντέλο διαβίωσης, στοχεύουν στην πνευματική τους εξέλιξη, έχουν μεγάλη διαίσθηση και η πορεία τους καθορίζεται από τις ψυχικές τους ανάγκες.
Όσοι έχουν έναν καλά τοποθετημένο (σε οίκο και ζώδιο) Ποσειδώνα και με θετικές όψεις με άλλους πλανήτες, είναι γοητευτικοί, ευαίσθητοι, φινετσάτοι, ευγενείς, φιλάνθρωποι, με καλλιτεχνικές ικανότητες.
Ονειροπόλοι, με έντονη φαντασία, μπορεί να αφοσιωθούν στη θρησκεία ή να αφιερώσουν τη ζωή τους στην υπηρεσία όσων υποφέρουν. Αγαπάνε με πάθος και για πάντα, εξιδανικεύουν άτομα και καταστάσεις και δεν διστάζουν να ζήσουν το δικό τους «παραμύθι».
Ασχολούνται με τις τέχνες, τη θρησκεία, τον αποκρυφισμό, τη μεταφυσική, το διαλογισμό, τη θάλασσα, τη χημεία, τη φιλοσοφία , τα βότανα και την ιατρική.
Αν ο Ποσειδώνας είναι σε ακατάλληλη θέση ή σχηματίζει δύσκολες όψεις με άλλους πλανήτες είναι ανεύθυνοι, απαθείς, άτολμοι, αδύναμοι, ταλαιπωρούνται από ψυχικές διαταραχές, λένε ψέματα, είναι απατεώνες, εκμεταλλευτές, καταφεύγουν στα ναρκωτικά και το αλκοόλ, έχουν φοβίες και φαντασιώσεις ή είναι αυτοκαταστροφικοί.
Ο πλανήτης μένει περίπου 14 χρόνια σε κάθε ζώδιο. Η θέση του στα ζώδια μας περισσότερο τα χαρακτηριστικά της γενιάς και η θέση του στους οίκους πληροφορίες για την προσωπικότητα κάθε ατόμου.
Ανατομικά σχετίζεται με το κεντρικό νευρικό σύστημα και με τα πέλματα.

Μηνιαίες προβλέψεις ζωδίων

Kleio Apostolou astrologos header banner

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Προβλέψεις για το 2014

Πώς μπορεί να μας βοηθήσει μια πρόβλεψη;

Το άγνωστο μας φοβίζει, προτιμάμε μια γνωστή κατάσταση κι ας είναι δυσάρεστη, από ένα βήμα προς άγνωστη κατεύθυνση, που δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι θα μας συμβεί. Όταν αντιμετωπίζουμε ένα θέμα επαγγελματικό, οικονομικό, αισθηματικό ή ένα πρόβλημα υγείας, θέλου...

περισσότερα